All Categories
Featured
Table of Contents
Hypotheken Indien de verkoper een schuld of een lening had aangegaan die gewaarborgd werd door een hypotheek, dan moet deze schuld aangezuiverd worden uiterlijk bij het verlijden van de akte (vrijstelling bijgebouw). De notaris zal nagaan op het hypotheekkantoor of een hypotheek werd ingeschreven en in het bevestigend geval zal hij de afrekening van de schuld vragen aan de schuldeiser.
Indien dit niet zou gebeuren, zou de schuldeiser immers weigeren de hypotheek te laten doorhalen (zelf eiken bijgebouw maken). Bij niet doorhalen van de hypotheekinschrijving loopt de koper gevaar dat het door hem gekochte eigendom nog zou verkocht worden op verzoek van de voormelde schuldeiser. De opzoekingen en de tussenkomst van de notaris verhinderen dit.
Belastingen Vooraleer een notariële verkoopakte verleden wordt, is de notaris wettelijk verplicht navraag te doen bij de bevoegde ontvangers van belastingen of de verkoper nog fiscale schulden heeft. Dit geldt zowel voor directe belastingen als voor belastingen op de toegevoegde waarde, zelfs voor successierechten - eiken bijgebouw prijs m2. Indien de betrokken ontvanger binnen de 12 werkdagen na de vraag van de notaris laat weten dat er inderdaad nog fiscale schulden bestaan, is de notaris ook verplicht de nodige gelden af te nemen van de koopprijs, om deze schulden aan te zuiveren.
Stedenbouwkundige inbreuken Indien het verkochte eigendom opgericht of verbouwd werd in ❙ 40 ❙ strijd met dwingende stedenbouwkundige bepalingen kan de overheid op het hypotheekkantoor laten noteren dat een vordering tot afbraak ingesteld werd. Indien er een vonnis tot afbraak geveld werd, zal daarvan ook melding gemaakt worden aan het hypotheekkantoor.
De koper zal er desgevallend van in kennis worden gesteld vooraleer hij tot de aankoop overgaat. De notaris zal trouwens ook bij de betrokken gemeente nagaan welke vergunningen zijn afgeleverd en of er bouwmisdrijven bekend zijn. 4. Betwistingen van het eigendomsrecht van de verkoper Indien er betreffende het eigendomsrecht van de verkoper betwistingen bestaan, zal er op het hypotheekkantoor melding gemaakt zijn van dagvaardingen of gerechtelijke uitspraken dienaangaande.
5. Elke mogelijke vordering tegen de verkoper die aanleiding kan geven tot beslagmaatregelen Schuldeisers van de verkoper hebben de mogelijkheid om de onroerende goederen van de verkoper met beslag te bezwaren tot waarborg van de betaling van hun vordering - bijgebouw tuin. Indien dergelijke maatregelen worden getroffen, zal daarvan ook melding gemaakt worden op het hypotheekkantoor, zodat de notaris daarvan ook weet heeft en er kan voor zorgen dat van de koopprijs de nodige gelden afgehouden worden om de betrokken schuld terug te betalen.
Indien de notaris tijdig ingeschakeld wordt, zal hij er voor zorgen dat het voorschot in dat geval de juiste bestemming krijgt. Indien dit niet gebeurt, bestaat het grote risico dat de koper zijn voorschot niet zal kunnen recupereren indien de verkoop uiteindelijk niet kan gerealiseerd worden wegens een van deze beletselen - eiken poolhouse.
Uit het vorige blijkt nogmaals dat het nuttig en voorzichtig is om zich als koper te laten bijstaan door een notaris vanaf het opmaken van de onderhandse verkoopovereenkomst. Deze tussenkomst van de notaris brengt geen bijkomend ereloon of kosten met zich mee COMMANDVERKLARING – STERKMAKING - LASTGEVING De akte commandverklaring is deze waarbij de persoon die het laatste bod heeft gedaan en dus als koper werd beschouwd verklaart dat hij in feite heeft gekocht voor iemand anders - huis met bijgebouw te huur.
Het nut van de commandverklaring is vooral van praktische aard, bv. de uiteindelijke koper wil zich niet onmiddellijk kenbaar maken. Commandverklaring is onderworpen aan volgende voorwaarden: 1. Het recht om commandver- PRAKTISCHE AANDACHTSPUNTEN klaring te kunnen doen moet uitdrukkelijk in de verkoopakte voorbehouden zijn. 2. Het moet in authentieke vorm, dus bij notariële akte gebeuren en dit uiterlijk de 1ste werkdag na de toewijzing of de 1ste werkdag na die waarop de termijn verstreken is voor het doen van een hoger bod.
Het moet zuiver en eenvoudig gebeuren, dus zonder dat er veranderingen aan de voorwaarden van de verkoop aangebracht worden - is carport een bijgebouw. 4. Bij een vrijwillige openbare verkoop moet het bij deurwaardersexploot aan de ontvanger van de registratie worden betekend of de akte moet ter registratie aangeboden worden uiterlijk de eerste werkdag na de dag van de verkoop (houten bijgebouw).
Gezien de zeer korte termijn is het aan te raden de commandverklaring zo vlug mogelijk (dezelfde dag nog) te verlijden voor een notaris. eiken bijgebouw te koop. Commandverklaring kan ook bijeen verkoop uit de hand en moet dan binnen de 24 uren na de ondertekening van de compromis. Verschil met sterkmaking en lastgeving - Bij lastgeving is de lastgever onmiddellijk gekend en de lasthebber handelt in opdracht van een vooraf gekende persoon.
Hij handelt alleen maar om te beloven dat de persoon voor wie hij zich sterk maakt, zal goedkeuren. Bij gebrek aan goedkeuring zal de sterkmaker in de regel zelf verbonden zijn. - Bij commandverklaring handelt de commandnemer in eigen naam met de mogelijkheid een andere persoon binnen een bepaalde tijd in zijn plaats te doen stellen.
De ontvanger der registratie stelt de verkoopwaarde vast aan de hand van vergelijking met prijzen van gelijkaardige eigendommen in de omgeving. De schatting die daaruit voortvloeit is echter steeds het gevolg van uiteenlopende en vaak ook subjectieve beoordelingscriteria. Daarom zal de ontvanger er meestal toe bereid zijn met de koper een discussie over de waarde aan te gaan.
Daar u als koper uw eigendom beter kent, kan u wellicht tegen argumenteren: de slechte onderhoudstoestand, het matige comfort, het bestaan van erfdienstbaarheden, enz.. - zonevreemde woning bijgebouw.. Het is bovendien aan te raden uw notaris van de tekortschatting te verwittigen. Hij bezit wellicht andere vergelijkingspunten die uw standpunt kunnen staven. Dit alles kan ertoe leiden dat u met de ontvanger tot een akkoord komt over een voor beide partijen aanneembare waarde.
Het verslag van de daarna aangeduide deskundigen is bindend voor beide partijen (40m2 bijgebouw). Wordt de koper in het ongelijk gesteld en de waarde van de eigendom minstens één achtste hoger geschat dan wat was opgegeven in de akte, dan moet hij niet enkel de bijrechten betalen, maar tevens de boete en de procedurekosten met inbegrip van het ereloon van de deskundigen.
De prijsbewimpeling wordt zwaarder gestraft dan de tekortschatting. Het eerste is immers een werkelijk fiscaal misdrijf, terwijl de tekortschatting een vergissing is in de waardebepaling van het goed (moderne bijgebouw voor in de tuin). Bij prijsbewimpeling zullen dan ook koper EN verkoper aan de boete worden onderworpen. Bovendien stellen koper en verkoper zich bloot aan correctionele straffen onder de vorm van strafrechtelijke geldboeten of gevangenisstraf.
Dit fictief inkomen wordt geacht overeen te stemmen met het gemiddeld jaarlijks nettoinkomen dat onder normale omstandigheden van een onroerend goed kan bekomen worden - houten bijgebouw. Om dit inkomen vast te stellen plaatst men zich op een bepaald referentietijdstip. bijgebouw puzzelwoordenboek. Dit referentietijdstip is tot op heden nog altijd 1 januari 1975. Op dit ogenblik wordt door de AKRED dus nog steeds gewerkt op basis van de nettohuur die men voor het onroerend goed in kwestie zou hebben kunnen bekomen per 1 januari 1975.
Indien de belastingplichtige het onroerend goed zelf bewoont, wordt gewerkt met de huurwaarde in plaats van de werkelijk ontvangen huurprijs. Wanneer het kadastraal inkomen niet op deze wijze kan vastgesteld worden, wordt het bepaald door vergelijking met andere gelijkaardige percelen. Er wordt een kadastraal inkomen per kadastraal perceel bepaald. Normaal gezien worden de bestaande kadastrale inkomens periodiek, om de 10 jaar, herschat via een algemene perequatie.
De laatste algemene perequatie dateert echter al ❙ 42 ❙ van de wet van 19 juli 1979 die als referentietijdstip de nettohuurwaarde per 1 januari 1975 vooropstelde. Sedertdien vond geen algemene perequatie meer plaats. Van de eerstvolgende perequatie is momenteel enkel duidelijk dat ze de datum van 1 januari 1994 als referentietijdstip zal hebben, doch wanneer die perequatie zelf plaats zal vinden, is niet bekend.
Na toepassing van die coëfficiënt wordt er afgerond tot de dichtstbijgelegen euro. De coëfficiënt wordt verkregen door het gemiddelde van de indexcijfers (van de consumptieprijzen) van het jaar dat het aanslagjaar voorafgaat te delen door het gemiddelde van de indexcijfers van de jaren 1988 (100) en 1989 (103,11). De afronding gebeurt op vier cijfers na de komma : Aanslagjaar Index K.I.
dient de AKRED binnen de dertig dagen na de ingebruikneming van het onroerend goed of na de voltooiing van de verbouwingswerken op de hoogte te brengen van de reden tot (her) schatting door aangifte te doen van die ingebruikneming of voltooiing van de bouwwerken. Meestal verzendt “de dienst van het kadaster” spontaan een aangifteformulier aan de belastingplichtige zodra deze dienst door de gemeente op de hoogte is gebracht van de ingebruikneming.
Table of Contents
Latest Posts
Schouten Bouwmateriaal Veenendaal
Hij Schilderde Bouwmateriaal
Mag Je Een Huis Bouwen Op Eigen Grond
More
Latest Posts
Schouten Bouwmateriaal Veenendaal
Hij Schilderde Bouwmateriaal
Mag Je Een Huis Bouwen Op Eigen Grond